Dom äldre i majoritet på Facebook

Trodde du att det är mest yngre som finns på Facebook? Medelåldern på Facebook är 38,4 år. I den här studien ser man att 61% av alla användare på Facebook är 35 år eller äldre. Har du tvekat så finns bevisen här på att dina kunder definitivt finns på Facebook och Twitter.

Här nedan kan du undersöka åldersfördelningen för varje av de 19 sociala nätverksplatser som ingår i denna studie. Listan har sorterats efter den genomsnittlige användaren ålder per sida (se längre ner för det), med “yngsta” site som visar på toppen och “äldsta” längst ner.

De flesta av de sociala nätverk vi ingår domineras av den åldersgrupp 35-44. Denna grupp har blivit den mest “sociala” åldersgruppen på nätet. Detta är den generation av människor som var i 20-årsåldern då webben tog fart i mitten av 90-talet.

Om vi tittar på vilka åldersgrupper som är de största för varje plats, får vi följande fördelning:

0 till 17: Toppar 4 av 19 siter(21%)

18 till 24: Toppar ingen plats

25 till 34: Toppar 1 av 19 siter (5%)

35 till 44: Toppar 11 av 19 siter (58%)

45 till 54: Toppar 3 av 19 siter (16%)

55 till 64: Toppar ingen plats

65 eller äldre: Toppar ingen plats

Det är lite förvånande att inte en enda platsen hade åldersgruppen 18 till 24 som största, men det kan förklaras av detta intervall är lite mindre än de andra (det sträcker sig över sju år, inte 10 som de flesta andra) . Att de två äldsta åldersgrupperna inte toppar någon av platsererna förvånar sannolikt inte någon, dock.

Läs hela undersökningen på Pingdom

Vill du ha gratis affärstips till småföretagare om sociala medier ska du titta på mina videos som jag producerat, klicka här för att se alla videos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *