Din hemsida behöver ett hänglås (SSL)

SSL-certifikat

Google har sedan 2014 talat om fördelarna med att byta till https (SSL). Och med de ändringar som nu genomförs blir detta viktigare än någonsin!

Det är dags för dig att sätta ett hänglås på din hemsida. Ett sk. SSL-certifikat där sidan visas med “https” istället för “http” före ditt domännamn.

Varför ska du har SSL-certifikat?

  • Det ger ett professionellt och seriöst intryck till dina besökare och kunder. Det ser inte seriöst ut om Google varnar för att din hemsida inte är säker.
  • Det skyddar dina kunders information så de slipper oroa sig när de handlar eller lämnar uppgfiter på din webbplats.
  • Det ger dig en liten rankingboost på Google. Google arbetar aktivt med att visa säkra och relevanta resultat på dina sökningar, därför har de gått ut med att det är en rankingfaktor. Din sida rankas helt enkelt högre om du har SSL.

När din sida har ett säkerhets-certifikat visas ett grönt hänglås vid din url och inte en text att sidan är osäker.

Hur skaffar du ett SSL-certifikat?

Det är dels ditt webhotell som måste hjälpa dig att skaffa själva certifikatet och sätta upp det och dels måste en del handpåläggning på din hemsida göras för att allt ska fungera som tidigare. Det kan vid byte till ett säkerhets-certifikat till exempel bli länkar som pekar fel som gör att inte bilder visas.

Har du inte ett säkerhets-certifikat på din hemsida bör du snarast skaffa det. Det går att likna denna uppgradering som när alla hemsidor skulle vara responsiva eller mobilanpassade som många kallar det. Idag är de allra flesta hemsidor responsiva. Alla kommer att ha detta på sina hemsidor, och för att inte tappa i ranking och skrämma bort besökare från din hemsida eller webbshop bör du uppgradera till SSL snarast.

SSL-certifikat

Vad kostar det?

Ett certifikat kan vara gratis men många webhotell tar extra betalt för att lägga in det eller har en högre års- eller månadsavgift med SSL.  Det finns väldigt många webbhotell och det varierar vad dessa tar för att uppgradera till SSL. Mitt råd är att du kontaktar ditt webbhotell eller den som producerat din hemsida så kan du få ett pris den vägen.

Läs mer om från Google om hur du gör för att uppgradera.

Vill du ha hjälp med att skaffa SSL-certifikat kan jag hjälpa dig.
Klicka här för att ta kontakt med mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *