Facebook tar nya steg med kommentarer

Ryktena besannades

Under de senaste månaderna har det ryktats om att Facebook skulle utmana tjänster med kommentarsfunktioner som Disqus, Echo och alla wordpress-plugins.
Ryktena visade sig vara sanna och Facebook lanserade sitt nya plugin för kommentarer vilket innebär att du nu kan kommentera ett inlägg på en extern webbplats samtidigt som kommentaren även syns på Facebook i dina vänners nyhetsflöden.

Kommentarer på Facebook stannar inte längre på Facebook

Den riktigt stora nyheten är att när dina vänner kommenterar i detta inlägg på Facebook kan detta samtidigt visas på den webbplats där det först lades in.

Det krävs ingen autentisering

Om du vill kommentera på en extern webbplats som använder detta plugin, och du redan är inloggad på Facebook behöver du inte klicka på något för att kontrollera eller bestyrka ditt konto. Avsändare kan vara facebooksidan Dina kommentarer kommer att visas i ditt eget namn såvida du inte väljer att kommentera en sida (som kommer att ge en klickbar länk tillbaka till din facebooksida ovanför din kommentar.)

Kommentarsmoderering

Administratörer kan moderera kommentarer, läsare kan även markera inlägg som spam. Det här kommer att förändra och förbättra kommentarsfunktionen dramatiskt och svetsa samman bloggar och Facebook på ett sätt som inte gått att göra tidigare. För företag och organsiationer kommer det här att betyda mycket. Här under har du koden till scriptet. http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/comments/

För- och nackdelar

Det finns naturligtvis en del nackdelar med detta. De går inte att logga in med till exempel ett googlekonto, Yahoo-id går bra. När företag spärrar Facebook på arbetsplatser blir det svårt att använda. Är dina besökare i huvudsak facebookanvändare är det dock en otrolig fördel som tar kommentars- och delningsfunktionen till en helt annan nivå.

Vad tycker du om detta, kommentera gärna här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *