Video ger mer uppmärksamhet och fler affärer

Visste du att video attraherar tre gånger mer trafik än annat innehåll på nätet?

intervju2 Besökare på webben ägnar 88 procent mer tid på en webbsida med videoinnehåll. 85 procent av besökarna som tittar på video blir mer köpsugna och – alla tittar på video, oavsett demografisk grupp.

Youtuber

Videons enorma genomslagskraft på nätet är omtalad och det har du säkert hört förut. Det skapas video som aldrig förr och laddas upp på nätet. Många drömmer om att bli en Youtuber, bli känd och tjäna mycket pengar.

Som företagare blir video allt viktigare, det har jag skrivit om tidigare, men det kan inte nog påpekas vilket ökat uppmärksamhetsvärde du får som företagare med en video.

likeHur välja innehåll?

Jag tänker ge dig som är osäker några tips på innehåll som du kan ha med i videor som du själv skapar. Ska jag verkligen producera min egen video? kanske du tänker. Det beror på vad videon ska innehålla. Ska du göra en reklamfilm i värsta ICA-Stig-kvalitet får du nog öka på din marknadsbudget rejält och anlita den vassaste kommunikationsbyrån i landet.

Det finns dock mer plånboksvänliga alternativ för en småföretagare, som att producera själv. Du ökar uppmärksamheten på dina inlägg på din facebooksida, blogg eller hemsida. Du kan också ta hjälp med produktionen vilket inte behöver bli en dyr affär om du ser till att i första hand ha ett intressant innehåll utan att överarbeta produktionen.

Här kommer tipsen:

Handledning

Lär tittaren att göra någonting, lär ut något som relaterar till din egen verksamhet. Säljer du blommor, visa hur man tar hand om sina blommor på ett bra sätt.

produktdemoProduktdemo

Visa din produkt när den används och hur den gör livet lättare för dem som köpt produkten.

Videoannons

Gör en videoversion av en annons där du förklarar erbjudandet mer utförligt. Ljud och rörlig bild är bästa sättet vad gäller att skapa uppmärksamhet.

Underhållning

Det är okej att bjuda på tanklös underhållning ibland. Du kanske inte säljer mer på en gång, men du får en exponering som bygger varumärket.

behind

Behind the scen

Bjud på det inre arbetet och personifiera företaget. Vad händer bakom kulisserna där normalt inga kunder tillåts tillträde? Liken i garderoben ställs ut för allmän beskådan, om än med ett visst strategiskt urval förstås.

Intervjua

Om du till exempel intervjuar en expert får du själv exponering genom dennes namn. Du kan även intervjua egen personal eller låta någon annan intervjua dig.

intervjua

Referenser

Be kunderna att lämna referenser på video om hur din produkt har hjälpt dem, ett oöverträffat sätt att skapa förtroende genom att låta andra berätta om hur bra företaget eller produkten är.

vloggVideoblogga

Har du en blogg kan du i stället för att skriva blogginläggen spela in en video där du pratar i stället som omväxling. Det är både enkelt och personligt.

Events

Filma från evenemang som du deltar i eller själv anordnar. Det kan sedan användas till marknadsföring av framtida event.

Det här vara bara några tips, du kan säkert hitta på fler. Glöm inte att en bra video i första hand bör vara lärande och inte säljande.
Lycka till med din första video.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *