Privata meddelanden synliga för alla på Facebook?

Det pratas just nu mycket om att inlägg på Facebook som skulle vara synliga för endast två personer nu syns i ditt nyhetsflöde där alla vänner kan se inlägget. Detta syns framför allt för det som gjordes 2009 och tidigare. Det förefaller vara så, jag har kollat mitt eget och en del vänners nyhetsflöde och många av meddelandena verkar inte vara avsedda för att synas för alla.

Ingen bugg

Facebook menar att det inte är en bugg utan beror på att personerna som “drabbats” hela tiden har skrivit till alla vänner, meddelandet har aldrig varit privat men användaren har trott det. Detta låter förstås skrämmande för de som vill ha privata diskussioner på Facebook.

Privat eller offentligt

Det som är ett absolut krav från mig som användare är att jag ska veta när jag skriver vad som blir offentligt och vad som är avgränsat till en eller ett fåtal vänner, där måste Facebook bli tydligare. Nu ser inte detta ut att vara ett jätteproblem för de allra flesta men jag råder dig att gå in på din timeline och titta på gamla meddelanden och ta bort de som känns opassande helt enkelt.

Ett bra blogginlägg som handlar om detta där det bland annat finns en bra beskrivning om hur man tar bort inlägg hittar du på Simon Sundéns blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *