Så får du din sida att rankas högre i Google

Har du hört det här berömda skämtet?
Var är det bästa stället att gömma en död kropp?
På sidan två i Google.

Över 95% klickar på något av de 10 första sökresultaten (10 resultat/sida), få klickar vidare till sidan två. 
Optimerade webbplatser får mer och mer trafik över tid och det betyder fler leads och försäljning, vem vill inte ha det.

Ett konkret exempel

Betänk att du är ägare till en liten onlinebutik som säljer hantverksmässigt tillverkad sylt. Din hemsida ser bra ut och du har några nöjda kunder, men du har ont om trafik från Google.

För att förbättra din situation, börja med att identifiera vilka “nyckelord” eller fraser som kunder kan använda för att hitta en butik som din på Google.

Hemgjord sylt

Låt oss säga att “hemgjord sylt” och “köp sylt online” är två vanliga fraser. Ditt första steg i att optimera för dessa nyckelord är att inkludera dem på strategiska platser på din webbplats, som i sidtitlar, produktbeskrivningar, blogginlägg och meta-taggar.

Var noga med att använda dessa fraser på ett naturligt och läsvänligt sätt, Google premierar innehåll som är meningsfullt och användbart för riktiga människor.

Kvalitativt och relevant innehåll

Förbättra sedan ditt innehåll genom att skapa artiklar eller blogginlägg som rör ämnet sylt. Du kan till exempel skriva om recept som inkluderar dina syltprodukter, historien bakom din syltproduktion eller tekniker för syltkokning.

Att lägga upp detta kvalitativa och relevanta innehåll regelbundet visar Google att din webbplats är en pålitlig resurs, vilket kan öka din placering i sökresultaten.

Kom ihåg att SEO-justeringar kan ta tid att ge effekt, men tålamod och konsekvent optimering lönar sig i längden!