Nytt! Facebooks nya säkerhetsinställningar…

Facebooks Mark Zuckerberg meddelar ikväll de nya reglerna runt säkerhetsinställningarna som har haft hård kritik den senaste tiden. Det ser ut att vara betydligt enklare att ändra inställningarna efter de ändringar de gjort.

Enkla kontroller

Facebook kommer inte att ta bort dom dussintals inställningar som gör att du kan anpassa inställningarna för mycket specifika delar av din profil. Företaget presenterar ändå:

  1. En enkel kontroll för att ändra innehållsvisning till enbart vänner, vänner-till-vänner, eller alla. Detta gäller allt du publicerat på Facebook tidigare. Denna inställning kommer också att gälla till allt du publicerar i framtiden.
  2. Ett enkelt sätt för hur människor kan hitta dig på Facebook, och vilka användare som inte är din vän kan se.
  3. Ett enkelt sätt för att stänga av Facebook,  närmare bestämt att kunna välja bort Facebooks generella anpassningsfunktion och ge tredjeparts webbplatser information.

Temat här är helt klart “enkelt” – ett enklare sätt att sluta dela information med människor, webbplatser och applikationer som du inte vill ha tillgång till. Funktionerna går live i dag, och Facebook kommer att föra in ett meddelande på användare hemsidor göra dem uppmärksamma.

Delar av texten är tagen och översatt frånwww. mashable.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *