Tejbz – han lever på sina youtubefilmer

Han har flest prenumeranter på Youtube i Sverige 490 000, 80 000 followers på Twitter och över 175 000 fans på Facebook.

Jag lyssnade nyligen på Tobias Öjerfalk kallad Tejbz. Han är 23 år uppvuxen i Boden nu boende i Piteå. Han började för några år sedan att spela in från skärmen sina spel i Call of Duty som han sedan lade till kommentarer till och laddade sedan upp videos på Youtube.

Att göra detta är populärt hos de som spelar och Tejbz har ett speciellt sätt att prata i sina videos som gör att det blir underhållande mitt bland alla skottsalvor i spelet. Han lever på detta idag genom. Jag frågade honom hur ska en person/företagare göra för att sticka ut med en video. Hans svar var att ha ett bra innehåll och lägga till något personligt som blir en extra knorr.

Här under har jag lagt in en av hans videos, kolla på den så tror jag du (även om du inte är en gamer) förstår varför han är så populär. Han får sina intäkter från sponsorer bland annat från speltillverkare. Många yrkeskategorier försvinner dessa tider men det kommer uppenbarligen nya som tur är, tack för det nätet med sociala medier ;).

Jag påminner dig om min kurs i sociala medier “Gör affärer med sociala medier”  15 mars i Luleå, missa inte den, läs mer här>>.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *