Trendspaning om nätet

Google Latitude
Google Latitude

I fredags var det dags för mig att hålla min tiominuterspresentation på BNI-mötet.

En trendspaning om vad som kommer att hända under innavarande år blev det.
Under 2010 är året som microbloggar och videologgning kommer att slå igenom på allvar spår man. 40% av alla svenskar har ett Facebook-konto, i slutet av året kommer över 50% att ha det, snacka om explosion av den sociala trenden på nätet. Under året kommer automatiska funktioner i bloggar och tweets att visa var personen befinner sig när uppdateringen gjordes.

Realtidswebben
Realtidswebben gör sitt intåg på allvar. “Varför vänta med att lämna sitt restaurangomdöme tills dess man kommer hem, när man i sin Iphone kan göra de efter efterrätten” så säger Peter Cashmore, ägare av bloggen Mashup. Det sammanfattar ganska bra vad “realtidswebben ” är för något. Allt handlar om att uppdatera bloggar, omdömen och andra tjänster direkt på stället  istället för att vänta till man kommer hem. Denna utveckling har blivit möjlig tack vare smartphones som har gps och enkla funktioner för att uppdatera soiciala medier och annat.

Google Latitude
Ett praktiskt exempel på trenden med att visa var man befinner sig, är Googles tjänst “Latitude”. Den visar var man befinner sig för tillfället och det kan man dela med sig av på sin blogg. På denna tjänst kan man dessutom automatiskt genom sms få reda på om man närmar sig en vän på stan och därmed få möjlighet att träffa denne, fiffigt va.

Till Googles tjänst med Latitude


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *