Vad är Content Marketing?

Content marketing är en typ av marknadsföring som erbjuder gratis information för att bygga upp en publik. Denna fria information är inte reklam utan hjälper läsaren att lösa ett problem eller svara på en fråga. Sedan, när de behöver köpa en produkt kommer de helt naturligt till dig, innehållsleverantören.

Marketing_strategyVarför Content Marketing är viktigt

Content marketing är viktigt av ett par anledningar. Först av allt, det finns ett överflöd av gratis saker där ute. Allt från stora återförsäljare till små e-handels butiker som erbjuder något gratis för att få människor till deras butiksdörr. Som marknadsförare på nätet, måste du göra det också.

Målet med innehållsmarknadsföring är att bygga upp en relation med din publik. Det är viktigt eftersom det är genom denna relation som din publik ser dig som en auktoritet och litar på dig, och det är detta som sedan leder till försäljning i det långa loppet.

Content Marketing – grundtips

Begränsa ditt fokus
Ge din publik innehåll som fokuserar på mycket specifika problem och ämnen. Det finns en hel del allmänt innehåll tillgängligt på nätet, men du får fler läsare om du erbjuder något specifikt och unikt.

Marknadsför inte
Syftet med innehållet är att engagera publiken, inte att marknadsföra. I själva verket bör du inte marknadsföra. Detta är inte vad folk söker efter. Hela poängen med innehålls-marknadsföring är att erbjuda något gratis som är av hög kvalitet. Senare kan du erbjuda kampanjer.

Lyssna på din publik
Övervaka resultatet av din innehålls-marknadsföring. Vilka blogginlägg läses mest? Vilka vidoeor har flest visningar? Vilket innehåll ignoreras? Övervakning talar om vilket innehåll din publik tycker om så att du kan ge dem mer av det.

Mixa
Håll dig inte bara till ett innehållsformat eller kanal. Försök att inte bara skapa textbaserat innehåll som artiklar och blogginlägg, skapa även video, audio, bildspel, guider resurser och så vidare.

innehallsmallar

 

MISSA INTE NÄSTA INLÄGG!

Tyckte du inlägget var intressant? Fyll i din e-postadress nedan så skickar vi dig en påminnelse när vi publicerar nytt innehåll.

[mc4wp_form id=”3917″]

Vi delar inte din adress till andra, full integritet garanteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *