Verktyg för stories på Instagram

Vill du skapa mer professionella stories på Instagram?

Undrar du kanske hur du enkelt kan skapa snygga och säljande stories på Instagram?
I den här artikeln visar jag två lättanvända designverktyg som gör dina Instagram-stories mer intressanta.

1. Anpassa mallar för stories med Easil

Pris: Grundplanen är gratis; betalda planer börjar på $ 7,50/månad

Easil är en webbläsarbaserad designplattform som erbjuder ett antal mallar och verktyg som hjälper dig att skapa marknadsföringsmaterial av hög kvalitet, inklusive bilder till Instagram-stories. Oavsett om du använder dina berättelser för att marknadsföra specialerbjudanden, driva trafik till ett blogginlägg eller andra typer av stories, hittar du en relevant bildmall som du enkelt kan redigera och anpassa.

För att komma igång, skapa ett gratiskonto. När du har loggat in klickar du på Skapa ny design högst upp på sidan.

Nu kan du välja mellan ett stort antal mallar. Gå till navigeringen till vänster och Gå till> Social Media > Instagram Stories

De korrekta dimensionerna är förinställda i dessa mallar, så att du helt enkelt kan ändra kopian hur du vill.

Om du vill anpassa din berättelse på Instagram ytterligare har du ett antal alternativ. För att ändra typsnitt, markera texten i bilden och sedan välj ett teckensnitt från rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet.

Om du vill ändra färgen på element i designen (eller ta bort dem helt) markerar du bara dem och väljer lämplig ikon.

Du kan också lägga till kreativa element som ikoner, mönster och typsnitt. Du hittar dessa alternativ i verktygsfältet till höger.

Easil erbjuder ett bildbibliotek om du vill integrera stockbilder i malldesignen. För att komma åt detta bibliotek, klicka på fotoikonen i verktygsfältet och ange ditt sökord i sökfältet.

När du har slutfört din design kan du ladda ner den som en PNG-fil redo att delas med din Instagram-story.

 

2. Förvandla foton till en videostory med Quik

Pris: Gratis

Quik (tillgängligt för iOS och Android) är en lättanvänd videoredigeringsapp från GoPro som erbjuder förinställda övergångar, grafik och ljudspår och optimerar video för vertikal visning. Det fungerar med foton och videor för att skapa högkvalitativa videor du kan dela på sociala medier.

När du har laddat ner appen trycker du på + -ikonen för att lägga till minst fem bilder eller en video från kamerarullen.

Om du har valt foton trycker du på och drar bilderna i den ordning du vill att de ska visas i ditt bildspel. Om du använder en video kan du trycka på Higlights och välja de ögonblick du vill inkludera.

När du har valt mediet du vill använda trycker du på Add i det övre högra hörnet för att skapa din video.

Varje video har en öppningsbild som visar videotiteln. För att ändra den, klicka på texten, ta bort platshållaren och lägg till din egen titel för att ge lite sammanhang till din video.

För att ändra utformningen av rubrikbilden, bläddra igenom mallarna längst ned på skärmen och klicka på dem för att prova.

För att skapa en video som är anpassad för stories på Instagram behöver du ändra orienteringen till porträtt. För att göra detta, tryck på skiftnyckelsymbolen och tryck på Format > Portrait och tryck på OK.

Musik läggs automatiskt till din video. Om du vill ändra spåret trycker du på musiknotisikonen och bläddrar igenom tillgängliga spår efter tema. Alternativt kan du välja ett spår från ditt eget musikbibliotek eller välja No Music om du föredrar det.

Om du vill ändra ordning på element i videon, tryck på tidslinjeikonen (den tredje ikonen från vänster) och dra och släpp elementen efter önskemål. Du kan också ta bort Quik-outro i slutet av videon genom att klicka på pennikonen, navigera till outro och klicka på Delete.

När din video är klar trycker du på Spara så har du möjlighet att dela den på sociala medier eller ladda ner den till ditt fotobibliotek.

Hoppas dessa två appar kan hjälpa dig att skapa de stories du vill på ett enklare och roligare sätt.

 

Den här inlägget gjordes först av Caitlin Hughes https://www.socialmediaexaminer.com  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *