Tre enkla åtgärder som skapar bättre synlighet på nätet

Välkommen till Editerat, jag heter Staffan Lind, här du kan få hjälp med digital marknadsföring som hemsidor, marknadsstrategier och onlineutbildningar.

Synligheten på en shop eller hemsida styrs av Google sökmotor och följer man Googles råd för hur man ska göra för att ens hemsida eller shop ska synas på bästa sätt maximeras möjligheten till många besök. Det är många inställningar som bör göras och här får du tre stycken som har stor betydelse.

  1. Registrera din hemsida i Google Search Console
    Det är en kostnadsfri tjänst som hjälper marknadsförare, eller personen som tar hand om webbplatsen, att hålla koll på och upprätthålla webbplatsens placering i Googles sökresultat. Här kan du ta en titt någon gång i månaden för att se att allt ser bra ut eller vilka ändringar du bör göra för att optimera sidan efter nya algoritmer.  På det kontot kan du bland annat registrera en sk. sitemap som gör det enklare för Google att indexera ditt innehåll.
  2. Rätt antal ord
    Google läser av sidan och ju fler ord den innehåller, desto bättre chans är det att roboten förstår innehållet. Men besökaren kommer sällan läsa allt på sidan om den innehåller tusentals ord. Det finns en gyllene regel att skriva runt 500 ord. Det är tillräckligt för sökmotorn att kunna förstå innehållet samtidigt som det inte tröttar ut besökaren. En av de viktigaste principerna är att skapa relevant innehåll för användare framför allt, inte för sökmotorerna, enligt Googles principer.
  3. Bilderna spelar roll
    För att stärka SEO:n (sökmotoroptimeringen) är det bra att lägga in nyckelord i dina bilders alt-texter. Det gör det också möjligt att hitta dig när man söker efter bilder. Se till att alla bilder på hemsidan har alt-text. Och vad är en alt-text jo det är en text som hänger ihop med en bild på en webbplats, och som vanligtvis inte syns och om den syns visas den i en ruta på bilden om man har markören över bilden. 

Använd dom här tipsen så kommer du att se att din hemsida eller shop får bättre synlighet och som i sin tur ökar din chans till fler kunder och affärer.

Det var veckans tips lycka till med din marknadsföring.

Funderar du på ny hemsida och vad Editerat kan hjälpa dig med, läs mer här »

 

Vill du få en gratis analys av din hemsida? Läs mer om erbjudandet här.

Gillade du det här inlägget?

Missa aldrig något av mina inlägg, prenumerera nu, avsluta när du vill.

Gör som drygt 2 000 andra prenumeranter och lär dig mer om digital marknadsföring för småföretagare.