Nu enklare med tävlingar på Facebook

En stor nyhet från Facebook är att det nu är tillåtet att anordna tävlingar på facebooks tidslinje.De amerikanska reglerna för detta är ändrat, dock inte ännu i de svenska villkoren. Jag misstänker att det bara är en tidsfråga innan reglerna ändras för svenska användare.

Tredjeparts-appar

Tidigare har företag varit tvungna att använda tredjeparts-appar på Facebook för att få anordna en tävling. Det har inte varit tillåtet att använda Facebooks funktioner som gilla eller kommentera i en tävling.

Nu är det tillåtet att på din tidslinje uppmana fansen att:

  • gilla
  • kommentera
  • ladda upp bilder

för att på så sätt deltaga i tävlingen och få chansen att vinna något.

Facebook sociala medier

Tävlingsregler

Kom ihåg att lotterilagen gäller fortfarande, ska du slumpa fram en vinnare måste du ha lotteritillstånd. Har tävlingen däremot en bedömningsdel i uttagningen av vinnare är det okej att anordna en tävling utan tillstånd.
Du får inte be fansen tagga sig i bilder de inte är med på själva.

App på Facebook

Det kan fortfarande vara smartare att använda en app på Facebook när du har en tävling om du till exempel vill samla in e-postadresser. Kom ihåg att det bara är på affärssidor och inte på privata facebooksidor som detta gäller.

Gillade du det här inlägget? Klicka gärna på gilla-knappen högst upp, då vet jag vilka inlägg som min publik gillar, tack.

 

bannerlinkedin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *